PROTHESE UNLIMITED

ONBEPERKT ZIJN MET JE PROTHESE / ORTHESE

Medische hulpmiddelen zijn nodig om  lichaamsfuncties te ondersteunen of de lichaamsdelen te vervangen om zo optimaal te kunnen functioneren. Voor de gebruikers van deze hulpmiddelen, zoals, draagbare infuuspompen, pruiken, auditieve en visuelehulpmiddelen en  prothesen zijn vaak belangenorganisaties, die deze gebruikers ondersteunen. Voor grote groepen hulpmiddelengebruikers is niet altijd duidelijk of daar belangenorganisaties voor zijn. Rondgang langs  instanties gaf ons het beeld dat dit niet in kaart is gebracht.

De aanspraak op hulpmiddelen en verbandmiddelen omvat de verschaffing op basis van zorginhoudelijke criteria (artikel 14 van de Zorgverzekeringswet) van een functionerend hulpmiddel of verbandmiddel(art 2.9 van Besluit zorgverzekering) met inbegrip van gebruikerstraining:

Prothese Unlimited komt met het oriënterend onderzoek omganghulpmiddelen

Doel:

Het in kaart brengen van patiëntenorganisaties, waarvan de leden/betrokkenen, gebruik maken van hulpmiddelen, zoals bekend zijn art.    van de hulpmiddelenwet. Welke verenigingen/organisaties spelen een rol in het  hulpmiddelengebruik. Het is een breed onderzoek onder organisaties die aangesloten zijn bij de CG-raad / NPCF of verder zelfstandig functioneren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door en is een initiatief van prothese-unlimited. De hulpmiddelen zijn veel breder dan een prothese of orthese.

- Verzorgingsmiddelen
- Gebitsprothesen
- Orthesen/Schoenvoorzieningen
- Auditieve hulpmiddelen
- Visuele hulpmiddelen
- Diabeteshulpmiddelen
- Inrichtingselementen van woningen
- Hulpmiddelen ter ondersteuning bloed en lymfe(n) (bijvoorbeeld elastische kousen)
- Hulpmiddelen bij ademhalingsproblemen
- Prothesen
- Hulpmiddelen voor communicatie, informatievoorziening en signalering
- Hulpmiddelen voor de mobiliteit van personen
- Hulpmiddelen voor het toedienen van voeding
- Hulpmiddelen in verband met behandeling (bijvoorbeeld draagbare infuuspompen, injectiespuiten
- Overige hulpmiddelen (bijvoorbeeld pruiken, anticonceptie)


Deelname aan het onderzoek:
Ruim 370 patiënten en belangenorganisaties zijn aangeschreven middels een email om mee te doen aan het hulpmiddelen onderzoek. Vragen over kwaliteit en informatie over het functioneren worden geïnventariseerd. Ook zit er een vraag tussen betreffende de heroriëntering en een inkomensvraag m.b.t. de Wtcg. Resultaten uit het onderzoek zullen gepubliceerd worden in een hulpmiddelenmatrix op de site pro-orthesen.nl. Tenzij men zich daarvoor in het onderzoeksformulier heeft aangemeld zal hier niet meer per mail over worden gecommuniceerd. Om aan het onderzoek deel te kunnen nemen moet u een inlogcode hebben. Heeft u die als organisatie niet ontvangen stuur dan een mail naar (looptijd onderzoek is inmiddels afgesloten).

Hans van Mourik via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Voor vragen en opmerkingen.